Cooking Back To Our Roots – Charlene Austin

Cooking Back To Our Roots – Charlene Austin

Aflevering 4 met Charlene Austin. Zij houdt in het dagelijks leven zich bezig met het bouwen van merken met behulp van kunst en het managen van kunst- en commerciële projecten bij een creatief bureau.
Roots:  Ghana

 

 

 

 

 

 

 

 

Cooking Back To Our Roots - Charlene Austin

Like & Share this episode of Cooking Back To Ours Roots <3 Episode 4 with Charlene Austin. In her everyday life, she occupies herself with building brands with art and managing art and commercial projects at a creative agency. Roots: 🇬🇭 GhanaAflevering 4 met Charlene Austin. Zij houdt in het dagelijks leven zich bezig met het bouwen van merken met behulp van kunst en het managen van kunst- en commerciële projecten bij een creatief bureau. Roots: 🇬🇭 GhanaMade possible by Diabetes Fonds, Viva la Vive, Going-Social, Cooper TranslationsGuest: Charlene AustinHost/Creator: Vivian AcquahProduction Team: Going-Social: Stephany Biezen Jeltje van Nuland Kashmindra Vrede Orville Yssel, Isaac Kojo Owusu, Crex Still FilmingMUA: Teshura StylingStylist: Jennefer KempenaarAssistent: Ayana DionneTranslations: Cooper TranslationsIntro + Outro Music: Nana Fofie Mad Over You MashupLocation: Esther's Cookery#vivalavive #CB2OR #CB2ORTV #JettyMathurin #diabetes #DiabetesFonds #T1D #T2D #Gezondheid #Health #Ghana #Marokko #Suriname #Aruba #Curacao #BackToOurRoots #yourhealthiswealth #Surinam #Morocco #CookingBackToOurRootsTV #STKBDB #StKnowBetterDoBetter #StichtingKnowBetterDoBetter #KnowBetterDoBetter #BesteDiabetesidee #NutritionAdvocate

Posted by Stichting Know Better Do Better on Sunday, December 3, 2017

Aflevering 4 met Charlene Austin. Zij houdt in het dagelijks leven zich bezig met het bouwen van merken met behulp van kunst en het managen van kunst- en commerciële projecten bij een creatief bureau.
Roots:  Ghana

Recept gebakken banaan/plantain (6 porties)

Ingrediënten

  • 4 gele bakbanaan/plantain (liefst zo zacht mogelijk)
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden 5-10 minuten.
  2. Schil de bananen en snij de bananen in 10-15 schuine stukken.
  3. Verdeel de bananen op een bakplaat en doe hier wat olie bij. Meng alles goed door elkaar zodat de bananen niet aan de bakplaat blijven plakken
  4. Doe de bakplaat in de oven. De bananen zijn na 25-30 minuten gaar wanneer deze goudbruin eruit zien.
  5. Je kan de gebakken banaan heerlijk eten in combinatie met red red sauce of bonen in combinatie met gestoomde groentes

 

Voedingswaarde per portie: 214 kcal, 1,7 gr eiwit, 42,7 gr koolhydraten (waarvan suikers 20 gr), 3,3 gr vet, 0,5 gr vetzuren, 3,1 gr voedingsvezels en 0,01 gr zout.

 

Red Red sauce (6 porties)

Ingrediënten

  • 200 gr droge black eyed peas/bonen of 400 gr black eyed peas in blik
  • 1 el palmolie
  • 1 el olijfolie
  • 1 grote ui versnipperd
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 3 cm verse gember (fijn geraspt of gemalen)
  • ½ tl chili flakes
  • ½ habanero peper (zonder zaadjes), versnipperd
  • ½ tl chili peper
  • ½ tl Jamaicaanse curry poeder
  • 200 gr verse (vlees-)tomaten in grove stukken gesneden
  • 1 el tomatenpuree
  • Zout indien nodig toevoegen.
  • Wat water

 

Bereiding

Voor dit gerecht maak ik gebruik van gedroogde bonen die ik minimaal 8 uur van te voren laat weken in water (handig is om het een nacht van te voren te laten weken). Na het weken, dien je de bonen nog even te koken 30-60 minuten, totdat deze zacht genoeg zijn wanneer je hier een klein beetje in knijpt. Dit is veel gezonder dan de bonen in blik omdat hier vaak zout aan toegevoegd is. Indien je de blik variant wilt gebruiken, spoel dan de bonen goed om!

  1. Verhit de hapjespan op een zacht vuurtje en doe de olijfolie en palmolie erbij.
  2. Bak de uien en laat deze lekker zacht worden +/-5minuten.
  3. Hierna doe je de knoflook, gember, habanero peper en chili flakes erbij, laat alles even 2 minuten op een zacht vuurtje bakken. Doe er een klein beetje water bij zodat alles niet aanbakt. Vergeet niet tussendoor te roeren.
  4. Nu doe je de kruiden erbij, laat deze voor 2 minuten even intrekken. Gebruik een klein beetje water indien nodig. Blijf tussendoor roeren.
  5. Voeg nu de tomaten, tomatenpuree, snufje zout erbij en laat dit even met de deksel op de koken voor 20-30 minuten op een zacht vuurtje, totdat de tomaten uit elkaar vallen. Af en toe even roeren. (Indien je een gladde saus wilt, kan je de stew met een staafmixer fijnmalen (even wel van het vuur afhalen)).
  6. Doe nu de black eyed peas erbij en laat het geheel even voor 10-15 minuten koken. Zo nu en dan even roeren.
  7. Je kan de red red combineren met groentes en volkorenrijst of gebakken banaan uit de oven.

Voedingswaarde per portie: 121 kcal, 5,8 gr eiwit, 13,4 gr koolhydraten (waarvan suikers 2,8 gr), 4,1 gr vet, 1,3 gr vetzuren, 3,4 gr voedingsvezels en 0,23 gr zout.

 

Gestoomde groenten (6 porties) 

Ingrediënten

  • 400 gram oker/ okra heel laten
  • 2 gele paprika in repen gesneden
  • 2 rode paprika in repen gesneden
  • 2 oranje paprika in repen gesneden
  • 1 wortel in stukken gesneden
  • 2 el Jamaicaanse curry

Bereiding

  1. Gebruik een grote soeppan en een grote stoommand. Plaats de groentes in de stoommand.
  2. Na 5-10 minuten zijn de groentjes knapperig genoeg.
  3. Meng de groentes met wat Jamaicaanse curry

Voedingswaarde per portie: 46 kcal, 2,3 gr eiwit, 6,2 gr koolhydraten (waarvan suikers 5,4 gr), 0,5 gr vet, 0,1 gr vetzuren, 3,1 gr voedingsvezels en 0,02 gr zout.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *