Cooking Back To Our Roots met Jetty Mathurin

Cooking Back To Our Roots met Jetty Mathurin

Aflevering 2 van Cooking Back To Our Roots met Jetty Mathurin. Zij is is een Nederlandse cabaretière, presentatrice, actrice, columniste en logopediste met Surinaamse roots 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aflevering 2 van Cooking Back To Our Roots met Jetty Mathurin. Zij is is een Nederlandse cabaretière, presentatrice, actrice, columniste en logopediste met Surinaamse roots 

FB Live Cooking Back To Our Roots - Jetty Mathurin

Like & Share this episode ❤️Episode 2 with Jetty Mathurin. She is a Dutch comedian, presenter, actress, columnist and speech therapist with Surinamese roots 🇸🇷. Aflevering 2 met Jetty Mathurin. Zij is is een Nederlandse cabaretière, presentatrice, actrice, columniste en logopediste met Surinaamse roots 🇸🇷. Made possible by Diabetes Fonds, Viva la Vive, Going-Social, Cooper TranslationsGuest: Jetty MathurinHost/Creator: Vivian Acquah🎥Production Team: Going-Social, Stephany Biezen, Jeltje van Nuland, Kashmindra Vrede, Orville Yssel, Isaac Kojo Owusu, Naomi RijkaardMUA: Teshura StylingStylist Jennefer KempenaarEarring: Lady Africa | Designer Fashion LabelsAssistent : Ayana DionneTranslation+subtitles: Cooper TranslationsIntro+Outro Music: Nana Fofie - Mad Over You MashupLocation: Esther's Cookery#vivalavive #CB2OR #CB2ORTV #JettyMathurin #diabetes #DiabetesFonds #T1D #T2D #Gezondheid #Health #Ghana #Marokko #Suriname #Aruba #Curacao #BackToOurRoots #yourhealthiswealth #Surinam #Morocco #CookingBackToOurRootsTV #STKBDB #StKnowBetterDoBetter #StichtingKnowBetterDoBetter #KnowBetterDoBetter #BesteDiabetesidee #NutritionAdvocate

Posted by Stichting Know Better Do Better on Sunday, November 19, 2017

 

Recept Palaver Sauce (6 personen)

Ingrediënten

  • 1 eetlepel palmolie*
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 uien versnipperd
  • 4 knoflookteentjes geperst
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel zelfgemaakte bouillonpoeder of een kwart bouillonblokje (natriumarm en zonder smaakversterkers)
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 blik gepelde tomaten (inhoud grof malen)
  • 60 gr gedroogde garnalen (gemalen)*
  • 600gr spinazie, gesneden in kleine stukjes
  • 60gr agushi / egushi (witte) pompoenpitten gemalen *
  • 80-120 ml water
  • Snufje zout (indien nodig)

*verkrijgbaar bij de toko

Bereiding

  1. Verhit een grote hapjespan en bak de uien palmolie en olijfolie op zacht vuur in.
  2. Doe na +/-5 minuten of totdat de uien zacht en gelig zijn, de stukjes knoflook erbij. Deze moet even 2 minuten meebakken.
  3. Bak de cayennepeper en paprikapoeder voor ruim 2 minuten mee met de ui en knofloofmix zodat de kruiden goed kunnen intrekken. Gebruik een klein beetje water en goed roeren zodat de kruiden niet aanbakken.
  4. Hierna doe je de tomatenpuree, gepelde tomaten, bouillonpoeder en gedroogde garnalen erbij. Dit kook je op een zacht vuurtje voor +/- 10 minuten.
  5. Nu doe je de spinazie bij de tomatensaus, goed roeren en laat alles 10 minuten op een zacht vuurtje door sudderen.
  6. In de tussentijd meng je de gemalen pompoenpitten met het water, tot een dun papje, indien het papje te dik is kan je hier wat water bij doen.
  7. Giet zachtjes de agushi pap in de tomaten saus. Je mag dit NIET roeren!
    Doe de deksel op de pan en laat alles even 10 minuten sudderen op een zacht vuurtje. Na 10 minuten is het gerecht klaar.
  8. Goed roeren en voeg indien nodig een snufje zout toe aan het geheel.
  9. Dit gerecht kan je ook eten in combinatie met ampesi (heri heri), zilvervliesrijst of bloemkoolrijst.

 

Voedingswaarde per persoon: 176kcal, 14,1gr eiwit, 7,4 gr koolhydraten (waarvan suikers 5,2 gr), 9,1 gr vet, 2,4 gr verzadigd vet, 4,4 gr voedingsvezels en 1,49 gr zout.

 

 

Ampesi / Heri Heri (6 personen)

De palava sauce heb ik gecombineerd met ampesi /  heri heri

Ingrediënten

  • 200 gr cassave
  • 1 groene banaan (plantain)
  • 300 gr Afrikaanse Yams ( Puna Yam!)

Bereiding

  1. Dit alles wordt 1 pan voor +/- 30 minuten gekookt, totdat alles lekker beetgaar/ zacht is.

Voedingswaarde per persoon: 155 kcal, 1,3gr eiwit, 35.9 gr koolhydraten (waarvan suikers 5,3 gr), 0,2 gr vet, 0,1 gr verzadigd vet, 1,9 gr voedingsvezels en 0,01 gr zout.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *