Cooking Back To Our Roots met Minchenu Maduro

Cooking Back To Our Roots met Minchenu Maduro

Aflevering 3 met Minchenu Maduro. Als trainer en inspirator, heeft zij een ontwapenende en energieke aanpak waarmee ze zelfs de meest weerbarstige of kritische mensen in beweging kan krijgen. Roots: 🇨🇼 Curaçao

 

 

 

 

 

 

 

 

Aflevering 3 met Minchenu Maduro. Als trainer en inspirator, heeft zij een ontwapenende en energieke aanpak waarmee ze zelfs de meest weerbarstige of kritische mensen in beweging kan krijgen. Roots: 🇨🇼 Curaçao

Minchenu Maduro - Cooking Back To Our Roots

Like & Share this episode ❤️Episode 3 with Minchenu Maduro. As a trainer and inspirer, she has an energetic approach and is often capable of getting the most sceptical persons to move. Roots 🇨🇼 CuraçaoAflevering 3 met Minchenu Maduro. Als trainer en inspirator, heeft zij een ontwapenende en energieke aanpak waarmee ze zelfs de meest weerbarstige of kritische mensen in beweging kan krijgen. Roots: 🇨🇼 CuraçaoMade possible by Diabetes Fonds Viva la Vive, Going-Social, Cooper Translations Guest: Minchenu MaduroHost/Creator: Vivian AcquahJr Host: Lanai Hodge (daughter of Raquel Hodge)🎥Production Team: Going-Social: Stephany Biezen, Jeltje van Nuland, Kashmindra Vrede, Orville Yssel, Isaac Kojo Owusu, Sangiorgio DallajeeMUA: Teshura StylingStylist Jennefer KempenaarHaar Styling Crownof BbeautyAssistent : Ayana DionneTranslation+subtitles: Cooper TranslationsIntro+Outro Music: Nana Fofie Mad Over You MashupLocation: Esther's Cookery#vivalavive #CB2OR #CB2ORTV #MinchenuMaduro #diabetes #DiabetesFonds #T1D #T2D #Gezondheid #Health #Ghana #Marokko #Suriname #Aruba #Curacao #BackToOurRoots #yourhealthiswealth #Surinam #Morocco #CookingBackToOurRootsTV #STKBDB #StKnowBetterDoBetter #StichtingKnowBetterDoBetter #KnowBetterDoBetter #BesteDiabetesidee #NutritionAdvocate

Posted by Stichting Know Better Do Better on Sunday, November 26, 2017

 

Snelle Plantain Fufu (6 porties)

Ingrediënten

  • 1 groene bakbanaan/plantain
  • 1 gele bakbanaan/plantain

Bereiding

  1. Schil de bananen, de groene heeft wat meer aandacht en liefde nodig bij het schillen. Snij in de nerven van de schil om zo de schil van de groene bakbanaan eraf te halen.
  2. Verdeel de bananen ieder in 6 of 8 stukken. Doe de groene banaanstukken in een pan met water en kook deze op een middelmatig vuurtje. Na 5 minuten doe je de gele bananenstukken erbij (deze heeft een iets kortere kooktijd).
  3. Na 6 minuten controleer je met een vork of beide bananen gaar zijn, door er zachtjes in te prikken.
  4. Giet het hete water af en spoel de bananen even kort in koud water.
  5. Doe de bananen in de keukenmachine of blender (op eigen risico) en maal dit geheel grof.
    Je krijgt dan een bananendeeg
  6. Verdeel het “bananendeeg” in 6 ballen, dit is de Plantain Fufu.

Voedingswaarde per portie: 13 kcal, 1,3 gr eiwit, 32 gr koolhydraten (waarvan suikers 15 gr), 0 gr vet, 0 gr vetzuren, 2,3 gr voedingsvezels en 0,01 gr zout.

 

Tomato stew (6 porties)

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 2 grote uien versnipperd
  • ½ tl nootmuskaat kruiden
  • ½ tl five spices  of ½ tl all spices
  • 3 teentjes knoflook
  • 140 gr tomatenpuree
  • 1 Habanero peper of een ½ habanero peper om het minder pittig te maken (zaadjes verwijderen!)
  •  1 el anijszaad
  • 30g verse gember kleine stukjes gesneden
  • 800 gr verse tomaten of gepelde tomaten
  • ½ bouillonblok natriumarm en en zonder smaakversterkers
  • 50 gr gedroogde garnalen (optioneel)
  • 3 laurierblaadjes (optioneel)
  • Zout indien nodig toevoegen.
  • Wat water

Bereiding

  1. Verhit de hapjespan op een zacht vuurtje en doe de olijfolie bij.
  2. Bak de helft van de uien en laat deze lekker zacht worden +/-5-10 minuten.
  3. Doe nootmuskaatkruiden en de five spices bij de uien samen met een beetje water zodat de kruiden niet aanbakken. Laat dit op een zacht vuurtje pruttelen voor 2 minuten zodat de kruiden goed intrekken in de basis van de stew.
  4. In de tussentijd maal je de gember, rest van de uien, anijs, knoflook en de habanero peper in een keukenmachine of blender. Maal alles tot een gladde kruiden-uienmix.
  5. Voeg de kruiden-uien mix toe aan de uien in de pan en bak dit voor 5-10 minuten op een zacht vuurtje. Vergeet niet zo nu en dan te roeren. Indien het een beetje gaat aanbakken dan doe je hier wat water bij.
  6. Meng de tomatenpuree met 150 ml water en doe dit in de pan erbij. Even kort laten bakken voor 2-5 minuten. Blijf roeren.
  7. Maal de tomaten in een blender of keukenmachine samen met de bouillonpoeder /bouillonblok en doe dit in de hapjespan. Doe ook de gedroogde garnalen erbij. Laat dit even 15-25 minuten op een zacht vuurtje pruttelen met de deksel op de pan. Blijf tussendoor roeren.
  8. Voeg nu de laurierblaadjes aan de saus toe en indien nodig een snufje zout. Even max 5 minuten laten pruttelen. De saus is nu klaar.
  9. Deze tomato stew is het lekkerst na 24 uur. Dit is een basisrecept voor de Ghanese stews. Je kan de saus ook makkelijk in de vriezer bewaren (max. 1 maand).

Voedingswaarde per portie: 102kcal, 2,6gr eiwit, 11,6 gr koolhydraten (waarvan suikers 7,6 gr), 4,4 gr vet, 0,7 gr vetzuren, 3,6 gr voedingsvezels en 0,09 gr zout.

 

Gegrilde groenten (6 porties)

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 800 gram oker/ okra verdeeld in ringen (excl. uiteinden)
  • 2 gele paprika in repen gesneden
  • 2 rode paprika in repen gesneden
  • 2 oranje paprika in repen gesneden
  • 2 grote aubergine in stukken gesneden
  • 3 uien in ringen gesneden
  • 3 el Jamaicaanse kruiden*

*verkrijgbaar bij de toko

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden voor 5-10 minuten
  2. Doe de groenten in een groot bakblik of op een bakplaat.
  3. Doe hier de olijfolie en de kruiden erbij. Meng alles met de hand en verdeel alles evenredig over de bakblik/bakplaat.
  4. Doe de exotische groentemengsel in de oven voor 15-25 minuten. De groentes hebben dan een goudgele kleur.
  5. Laat het even 5 minuten afkoelen. Heerlijk bij wat volkoren rijst of bij de plantain fufu.

Voedingswaarde per portie: 153 kcal, 4,9 gr eiwit, 12,6 gr koolhydraten (waarvan suikers 10,5 gr), 7,5 gr vet, 1,1 gr vetzuren, 8,4 gr voedingsvezels en 0,04 gr zout.

1 Reactie

  1. Geweldig en oh zo leerzaam!
    Ik kijk het met mijn gezin en we gaan beginnen met een gezondere levensstijl! Fijn dat het dichtbij “onszelf” kan blijven!

    Beantwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *