Cooking Back To Our Roots met Raja Felgata

Cooking Back To Our Roots met Raja Felgata

Aflevering 1 van Cooking Back To Our Roots met Raja Felgata. Ze is een Marokkaans-Nederlandse journalist, documentairemaker en de co-creator van De Kleurrijke Top 100.

 

 

 

 

 

 

 

 

Aflevering 1 van Cooking Back To Our Roots met Raja Felgata. Ze is een Marokkaans-Nederlandse journalist, documentairemaker en de co-creator van De Kleurrijke Top 100. Roots: 🇲🇦 Marokko

Cooking Back To Our Roots - Raja Felgata

Like & Share this episode <3Episode 1 with Raja Felgata. She is a Dutch Moroccan journalist, documentary producer and the co-creator of De Kleurrijke Top 100.Aflevering 1 met Raja Felgata. Ze is een Marokkaans-Nederlandse journalist, documentairemaker en de co-creator van De Kleurrijke Top 100Made possible by Diabetes Fonds, Viva la Vive, Going-Social, Cooper TranslationsGuest: Raja FelgataHost/Creator: Vivian AcquahJr Host: Lanai Hodge (mother Raquel Hodge)🎥Production Team: Going-Social Stephany Biezen, Jeltje van Nuland Orville Yssel, Kashmindra Vrede, Isaac Kojo Owusu, Naomi RijkaardMUA: Divine Betty Stylist Jennefer KempenaarAssistent : Ayana DionneTranslation+subtitles: Cooper TranslationsIntro+Outro Music: Nana Fofie - Mad Over You MashupLocation Esther's Cookery#vivalavive #CB2OR #CB2ORTV #RajaFelgata #diabetes #DiabetesFonds #T1D #T2D #Gezondheid #Health #Ghana #Marokko #Suriname #Aruba #Curacao #BackToOurRoots #yourhealthiswealth #Surinam #Morocco #CookingBackToOurRootsTV #STKBDB #StKnowBetterDoBetter #StichtingKnowBetterDoBetter #KnowBetterDoBetter #BesteDiabetesidee #NutritionAdvocate

Posted by Stichting Know Better Do Better on Sunday, November 12, 2017

 

Recept BroCo Cracker  (12 Crackers)

Instructie

  • 1 grote broccoli (in stukken verdeeld)
  • 100 gr havermout gemalen
  • 4 eieren of  4 eetlepels chia zaadjes +12 el water (vegan versie)
  • 1 theelepel ras el hanout kruiden

Dit wordt gecombineerd met de Harira soep

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180-200 graden en haal de bakplaat eruit. Bedek de bakplaat met wat bakpapier
  2. Rasp de broccoli in een keukenmachine helemaal fijn. Je moet ongeveer 4 cupjes vol aan geraspte broccoli.
  3. Plaats de geraspte broccoli in een mengkom samen met de havermout en kruiden. Meng alles met de hand samen.
  4. Meng de eieren apart in een kom en doe deze bij de BroCo Bal tot een geheel. Het deeg voelt nogal nat en losjes aan.
  5. Plaats de BroCo bal op de bakplaat en druk het geheel evenredig plat met de hand.
  6. Plaats de bakplaat in de oven voor +/- 20-30 minuten althans tot de BroCo plaat goud en stevig is. Verwijder deze uit de oven en laat het geheel even 5 minuten afkoelen.
  7. Verdeel de BroCo Plaat in 12 stukken.
  8. De BroCo stick is heerlijk met wat houmous of een beetje roomkaas.

Voedingswaarde per stick (ei variant): 58kcal, 3,7gr eiwit, 5.1 gr koolhydraten (waarvan suikers 0,2 gr), 2,2 gr vet, 0,6 gr vetzuren, 1,4 gr voedingsvezels en 0,07 gr zout.

Harira Soep (6 personen)

Instructie

  • 1 grote ui
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kilo verse tomaten
  • 1 liter water
  • 50 gram rode linzen
  • 2 eetlepel selderij, fijn gemalen
  • 2 eetlepel bladpeterselie, fijn gemalen
  • 2 eetlepel koriander, fijngehakt
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel gemalen peper
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • ¼ verse kurkuma of 1 theelepel kurkuma peder
  • 1 theelepel cayennepeper (optioneel voor de kick)
  • 1 eetlepel jamaican curry (verkrijgbaar bij de toko)
  • 6 saffraandraadjes
  • 200 gram kikkererwten
  • 1 eetlepel bladpeterselie, fijn gemalen
  • 1 eetlepel koriander, fijngehakt
  • sap van een halve citroen

Bereiding

  1. Verhit een soeppan en bak de uien op zacht vuur in olijfolie. Doe na 5 minuten of totdat de uien zacht en gelig zijn, de stukjes knoflook erbij. Even 2 minuten meebakken
  2. Pureer de tomaten en meng dit met het water samen. Doe het geheel in de soeppan samen met de kruiden, tomatenpuree, rode linzen. De soep moet minimaal 1- 1,5 uur op een zacht vuur koken. Vergeet niet zo nu en dan te roeren.
  3. Indien de soep te dik wordt, kan je hier altijd wat water aan toevoegen om deze te verdunnen.
  4. Wanneer de soep bijna klaar is, kwestie van even proeven, voeg dan de kikkererwten aan de soep.
  5. Breng de soep op smaak met wat verse bladpeterselie, koriander en wat citroensap

Voedingswaarde per portie): 117kcal, 5,2 gr eiwit, 13,7 gr koolhydraten (waarvan suikers 6,8 gr), 3,3 gr vet, 0,6 gr vetzuren, 5,9 gr voedingsvezels en 0,34 gr zout.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *