Cooking Back To Our Roots – Raquel Hodge

Cooking Back To Our Roots – Raquel Hodge

Cooking Back To Our Roots Aflevering 5 met Raquel Hodge. Moeder van 3 mooie kinderen. Zij heeft een zoon van 16 en een tweeling van 12 oud. Zij gaat vandaag haar persoonlijke verhaal delen. Roots  Aruba

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cooking Back To Our Roots - Raquel Hodge 10 Dec 2017

Like & Share this episode ❤️Episode 5 with Raquel Hodge. Mother of 3 beautiful children. She has a son of 16 and a twin of 12 years old. She is going to share her personal story today.Roots 🇦🇼 ArubaAflevering 5 met Raquel Hodge. Moeder van 3 mooie kinderen. Zij heeft een zoon van 16 en een tweeling van 12 oud. Zij gaat vandaag haar persoonlijke verhaal delen.Roots 🇦🇼 ArubaMade possible by: Diabetes Fonds, Viva la Vive, Going-Social, Cooper TranslationsGuest: Raquel Hodge & Lanai HodgeHost/Creator: Vivian AcquahProduction Team: Going-Social: Stephany Biezen, Jeltje van Nuland, Kashmindra Vrede, Orville Yssel, Isaac Kojo Owusu, Naomi RijkaardMUA: Teshura StylingStylist: Jennefer KempenaarHairstyling: Crownof BbeautyAssistent: Ayana DionneTranslations: Cooper TranslationsIntro + Outro Music: Nana Fofie Mad Over You MashupLocation: Esther's Cookery#vivalavive #CB2OR #CB2ORTV #JettyMathurin #diabetes #DiabetesFonds #T1D #T2D #Gezondheid #Health #Ghana #Marokko #Suriname #Aruba #Curacao #BackToOurRoots #yourhealthiswealth #Surinam #Morocco #CookingBackToOurRootsTV #STKBDB #StKnowBetterDoBetter #StichtingKnowBetterDoBetter #KnowBetterDoBetter #BesteDiabetesidee #NutritionAdvocate

Posted by Stichting Know Better Do Better on Sunday, December 10, 2017

 

Cooking Back To Our Roots Aflevering 5 met Raquel Hodge. Moeder van 3 mooie kinderen. Zij heeft een zoon van 16 en een tweeling van 12 oud. Zij gaat vandaag haar persoonlijke verhaal delen.
Roots  Aruba

 

Tonijn Pastechi’s 12 stuks

Ingrediënten

Voor het deeg

  • 260 gr volkoren meel (2x cup)
  • 130 gr tarwebloem (1x cup)
  • een snufje zout
  • 50 gr vloeibare margerine
  • 240 gr Griekse yoghurt 10%! (1  cup)
  • ¼ cup water (meer indien nodig)
  • 1 eigeel losgeklopt (voor de glans)

Voor de vulling

  • 1 el olijfolie
  • 2 uien versnipperd
  • 2 knoflookteentjes geperst
  • 30 gr verse kurkuma versnipperd / (1 el kurkumapoeder)
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 kl chili flakes /chili poeder (dit is pittig, optioneel)
  • 1 el (Jamaicaanse) Curry poeder
  • 2 x tonijn in water (+/- 160 gr)
  • 2 paprika’s (rood en geel) in kleine blokjes gesneden
  • 225 gr bevroren doperwten/worteltjes
  • wat water

 

Bereiding

  1. Plaats de bloem en meel in een kneedmachine of een kom. Roer eerst de zout erdoorheen.
  2. Voeg nu de Griekse yoghurt en boter aan het geheel toe. Kneed het deeg met de machine of hand en voeg beetje bij beetje water aan het deeg toe. Het deeg mag niet te nat of te droog zijn. Indien te nat, voeg dan een beetje volkorenmeel toe. Indien te droog, voeg dan een beetje water toe.
  3. Doe het deeg in een kom met een folie over de kom heen. Het deeg moet een beetje rusten voor minimaal 1 uur in de koelkast.
  4. In de tussentijd ga je aan de slag met de vulling. Verhit de olie in de hapjespan en bak de uitjes op zacht vuur voor +/-5 minuten.
  5. Doe de kurkuma en knoflook erbij. Bak het geheel voor 2 minuten. Daarna doe je alle kruiden erbij en een beetje water om aanbakken te voorkomen. Bak het geheel voor 1 minuut.
  6. Doe nu de uitgelekte tonijn, paprika’s, doperwten en worteltjes erbij en een beetje water om aanbakken te voorkomen. Laat alles even lekker sudderen op een zacht vuurtje met de deksel op de pan voor +/- 10 minuten. Af en toe even goed roeren.
  7. De vulling moet ook even afkoelen +/-20 minuten
  8. Verdeel het deeg in 12 bolletjes. Rol het deeg uit met een deegroller op een licht met bloem bestoven werkblad tot de gewenste dikte. Bestuif ook de deegroller lichtjes moet bloem, zodat het deeg niet aan de deegroller of het aanrecht blijft plakken.
  9. Verwarm de oven op 150 graden voor 10 minuten, haal wel de bakplaat eruit.
  10. Voeg in het midden een beetje van de vulling. Niet te veel want anders krijg je de pastei niet dicht. Vouw de pasteitjes dicht.
  11. Plaats wat bakpapier op de bakplaat en plaats de pasteitjes hierop. Strijk met een kwastje het eigeel over de pasteitjes. Plaats de pasteitjes in de oven goudbruin van kleur zijn.
  12. De pasteitjes zijn heerlijk met een klein beetje zoete chilisaus of met wat mangochutney.

 

Voedingswaarde per pastechi: 215,3 kcal, 8,9 gr eiwit, 25,6 gr koolhydraten (waarvan suikers 2,9 gr), 7,6 gr vet, 2,5 gr vetzuren, 4,5 gr voedingsvezels en 0,18 gr zout.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *