Cooking Back To Our Roots – Sabra Rahiembaks

Cooking Back To Our Roots – Sabra Rahiembaks

Cooking Back To Our Roots aflevering 6 met Sabra Rahiembaks, 30 jaar oud, van militair naar kickbokstrainer en trotse moslima. Deze dame zet zich op een positieve wijze in voor de samenleving. Roots 🇸🇷 Suriname /🇮🇳 India

 

 

 

 

 

 

 

 

Cooking Back To Our Roots Sabra Rahiembaks

Cooking Back To Our Roots aflevering 6 met Sabra Rahiembaks, 30 jaar oud, van militair naar kickbokstrainer en trotse moslima. Deze dame zet zich op een positieve wijze in voor de samenleving. Roots 🇸🇷 Suriname /🇮🇳 IndiaCooking Back To Our Roots episode 6 with Sabra Rahiembaks, 30 years old, from military to kickboxing trainer and proud Muslima. This lady is committed to our society in a positive way.Roots 🇸🇷 Surinam /🇮🇳 India Made possible by Diabetes Fonds, Viva la Vive, Going-Social, Cooper TranslationsGuest: Sabra RahiembaksHost/Creator: Vivian Acquah Jr. Host: Lanai Hodget (daughter of Raquel Hodge) 🎥Production Team: Going-Social: Stephany Biezen, Jeltje van Nuland, Kashmindra Vrede, Orville Yssel, Isaac Kojo Owusu Sangiorgio DallajeeMUA: Teshura StylingStylist Jennefer KempenaarAssistent : Ayana DionneTranslation+subtitles: Cooper TranslationsIntro+Outro Music: Nana Fofie - Mad Over You MashupLocation: Esther's Cookery#vivalavive #CB2OR #CB2ORTV #JettyMathurin #diabetes#DiabetesFonds #T1D #T2D #Gezondheid #Health #Ghana #Marokko #Suriname #Aruba #Curacao #BackToOurRoots #yourhealthiswealth #Surinam #Morocco #CookingBackToOurRootsTV #STKBDB #StKnowBetterDoBetter #StichtingKnowBetterDoBetter #KnowBetterDoBetter #BesteDiabetesidee #NutritionAdvocate

Posted by Stichting Know Better Do Better on Sunday, December 17, 2017

 

Cooking Back To Our Roots aflevering 6 met Sabra Rahiembaks, 30 jaar oud, van militair naar kickbokstrainer en trotse moslima. Deze dame zet zich op een positieve wijze in voor de samenleving. Roots 🇸🇷 Suriname /🇮🇳 India

 

 

Bami inclusief zoodles / courgette spaghetti 5 porties

Ingrediënten

• 300 gram volkoren spaghetti
• 1 el olijfolie
• 1 grote ui
• 2 knoflookteentjes
• ½ habanero peper / adjuma peper (optioneel, zonder pitjes!)
• Klein stukje trassie (25gr)
• 4 el zoete ketjap
• 1 el zoute ketjap
• 1 el tomatenpuree
• 1 el zelfgemaakte bouillonpoeder of een 1 bouillonblokje (natriumarm en zonder smaakversterkers)
• 1 tl laos of duimgrote verse laos in stukjes gesneden
• 2 Salamblaadjes /laurierblaadjes
• 1tl zwarte peper (naar smaak)
• 2 courgettes in zoodles vorm
• 2 paprika’s in kleine stukjes gesneden
• Wat verse selderijblaadjes

 

Bereiding

  1. Kook de spaghetti conform de instructies op de verpakking. Wanneer de spaghetti klaar is, spoel je deze af met koud water en in een vergiet laten uitlekken anders heb je een papperige bami.
  2. Maal de ui, knoflook en de habero peper in een keukenmachine.
  3. Verwarm een grote hapjespan of een wokpan en verhit de olie. Doe de pittige mengsel/boemboe in de pan en bak deze op een medium vuurtje.
  4. Na 2 minuten doe de trassie in de pan en bakt deze voor 1 minuut.
  5. Gebruik een beetje water om te voorkomen dat de boemboe gaat aanbakken. Doe nu de zoete en zoute ketjap, bouillonpoeder en de tomatenpuree erbij.
  6. Na 3 minuten doe je de zwarte peper, laos en salamblad bij het geheel. Doe er een klein beetje water bij om aanbakken te voorkomen. Na 4 minuten is de basis voor de bami klaar.
  7. Maak zoodles van de courgettes. Dit is om de bami aan te vullen.
  8. Doe de zoodles en de spaghetti bij de boemboe. Meng alles goed door elkaar zodat alles goed bedekt is met de bami saus.
  9. Nu garneer je de bami met wat selderij, paprika en wat komkommers in zuur.

Voedingswaarde per portie: 201 kcal, 8,6 gr eiwit, 32,4 gr koolhydraten (waarvan suikers 16,9 gr), 3,0 gr vet, 0,4 gr vetzuren, 4,9 gr voedingsvezels en 3,04 gr zout.

 

Groente Sate Sticks 5 porties

Ingrediënten

  • 1 grote bloemkool in kleine roosjes verdeeld
  • 1 grote brocoli in kleine roosjes verdeeld
  • 1 el sojasaus
  • 1 el rijstazijn
  • 1 el sesamolie
  • 1 el verse gember geraspt
  • 1 el natuurlijke pindakaas
  • 1 geperste knoflookteen
  • 1 tl hete madras kerrie poeder
  • Snufje zout
  • Satéstokjes

 

Bereiding

  1. Stoom de brocoli- en bloemkoolroosjes in een stoommandje voor 5 minuten. Ze zijn dan een beetje al dente.
  2. In de tussentijd ga je aan de slag met de satesaus. Meng een grote kome de sojasaus, rijstazijn, sesamolie, gember, pindakaas, knoflookteen, kerriepoeder en zout tot een glad geheel. Hierna doe je de gestoomde groente erbij.
  3. Zachtjes mengen en prik om en om de broccoli- en bloemroosjes op een satéstokje.

Voedingswaarde per portie: 109 kcal, 6,6 gr eiwit, 6,5 gr koolhydraten (waarvan suikers 4,1 gr), 5,0 gr vet, 0,8 gr vetzuren, 5,4 gr voedingsvezels en 0,29 gr zout.

 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *