Over ons

Stichting Know Better Do Better is een non profit organisatie die in 2015 is opgericht door Vivian Acquah. Hoewel zij in Nederland geboren en getogen is, liggen haar roots in Ghana. De naam van Know Better Do Better is geïnspireerd door het gedicht van Maya Angelou.

“Do the best you can until you know better. Then when you know better, do better!”

Maya Angelou, Stichting Know Better Do Better

De filosofie achter Know Better Do Better is dat wanneer je beter weet, je ook bewustere keuzes kan maken, zoals op het gebied van voeding. Dit heeft Vivian persoonlijk ondervonden. Jarenlang heeft zij geworsteld met haar overgewicht. De strijd om af te vallen is al op een jonge leeftijd ontstaan. Ondanks allerlei pogingen om af te vallen en op gewicht te blijven, heeft niets haar geholpen. Eind december 2013 heeft zij het roer omgegooid voor het behalen en behouden van een gezond gewicht.
Hierbij is ze trouw gebleven aan lekker en gezond eten, waarbij ze rekening houdt met multiculturele kookstijlen. Dit houdt in dat gezond eten mogelijk is zonder al teveel concessies te doen aan een eetcultuur, waardoor men een gezonde levensstijl kan hanteren. Een gezonde levensstijl moet voor jong en oud mogelijk zijn, zonder onderscheid te maken in opleidingsniveau, etniciteit en inkomen.

Onze overtuigingen

h

Educatie

Overgewicht en obesitas kunnen in de meeste gevallen worden voorkomen door educatie over voeding en aanpassing van de huidige levensstijl.

Omgeving

De gevolgen van overgewicht en obesitas hebben niet alleen effect op de persoon in kwestie, maar ook op hun omgeving.

Welzijn

Niemand moet fysiek, emotioneel of psychisch pijn lijden vanwege overgewicht en obesitas terwijl er opties beschikbaar zijn om dit te bestrijden.

Tools

Niemand kiest voor overgewicht of obesitas, daarom geloven wij dat met de juiste tools en coaching, iedereen deze ziekte kan overwinnen.

Team

Jan van Grootheest

Jan van Grootheest

Voorzitter

Raquel Hodge

Raquel Hodge

Secretaris

Brenda Hoogvliets

Brenda Hoogvliets

Penningmeester

Vivian

Vivian

Director Healthy Lifestyle